• +48 609 450 762
  • Cieplarnia Ostrowit, Ozga 5A, 97-360 Kamieńsk
  • handel@ostrowit.pl

Rozmaryn

Rozmaryn , to niezwykle aromatyczna roślina, która swoją historię zaczynała jako lecznicza roślina w dawnych wiekach. Świetnie działa na przemęczenie, …

Bazylia czerwona

Bazylia czerwona , jest bardzo aromatyczna. Posiada ciemnoczerwone liście o delikatnym korzennym smaku. Świetnie sprawdza się w kuchni jako dodatek do …

Mięta

Mięta jest rośliną mało wymagającą w uprawie. W kuchni idealnie sprawdza się do potraw mięsnych jak również deserów i jako dodatek do napojów. Jest ni …

Sałata reniferek

Sałata reniferek , jest słodka i chrupiąca. Często porównywana jest z sałatą lodową. Jej postrzępione liście i soczysty zielony kolor świetnie sprawdza …

Sałata strzępiasta

Sałata strzępiasta , tak jak wszystkie sałaty, zawiera zielony barwnik (chlorofil) wykazujący działanie bakteriob ójcze, dzięki czemu przyspiesza gojeni …

Sałata mix

Sałata mix , zielone, ciemnozielone, ciemnoczerwone i fioletowe liście sałaty , zawdzięczają swój kolor antocyjanom, silnym przeciwutleniaczom, które m …

salata batawska

Sałata dębolistna

Sałata dębolistna nazwę zawdzięcza podobieństwu do liści dębu. Może mieć kolor ciemno czerwony, zielony lub oba kolory mogą się przenikać nawzajem. W …

Sałata batawska

Sałata batawska świetnie komponuje się z serami, grzybami i delikatnymi sosami. Sałata batawska jest lekkostrawna i niskokaloryczna. Bardzo dobrze jak …

Koper

Koper   stosuje się podobnie jak kminek – posypuje się nim ciasta oraz pieczywo, zwłaszcza żytnie. Należy go stosować z umiarem, ponieważ jego smak potr …

Oregano

Oregano to przyprawa, którą dodaje się do wielu popularnych dań. Większość z nas nie wyobraża sobie tradycyjnej pizzy lub spaghetti z sosem bolognese …