Cieplarnia OSTROWIT
Nasze zioła i sałaty powstają w dwóch cieplarniach, w których ich uprawa poddawana jest ścisłej kontroli za sprawą komputera klimatycznego. Przywiązujemy dużą wagę do świadomości ekologicznej, dlatego nie stosujemy pestycydów a plastikowe doniczki zmieniliśmy na doniczki biodegradowalne.
Nasze rośliny są zdrowe dla organizmu, a ich wartość jest nieoceniona zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym, gdy na rynku dostępne są w większości rośliny sprowadzane z zagranicy, które podczas transportu tracą na jakości.

Posiadamy certyfikat Global Gap. To globalnie akceptowalny certyfikat dobrej praktyki rolniczej zapewniający bezpieczeństwo produkcji żywności. Dąży on do zmniejszenia niekorzystnego wpływu na środowisko i zdrowie konsumenta, które wynika z działalności rolniczej. Uwzględnia także wymagania etyczne i wytyczne związane z warunkami pracy.
Certyfikacja GLOBAL GAP obejmuje następujące aspekty:
- bezpieczeństwo żywności i identyfikowalność,
- środowisko,
- zdrowie, bezpieczeństwo i dobrobyt pracowników,
- zintegrowane zarządzanie uprawami (IMC), zintegrowana ochrona przed szkodnikami (IPC),
- system zarządzania jakością (QMS)oraz punkty analizy krytycznej i zagrożeń (HACCP).
Jesteśmy w trakcie wdrażania kolejnych systemów jakości.









